Fysiotherapie

Kinderfysiotherapie Praktijk
Gezondheidscentrum Zevenkamp
Aar 55, 3068 HA Rotterdam

De fysiotherapeut stelt zich voor

Graag stel ik me aan u voor...

Ik ben Mariska Mol en vanaf 1 februari 2018 ben ik als kinderfysiotherapeut werkzaam op de Prins Alexanderschool. Als kinderfysiotherapeut begeleidt ik kinderen die moeite hebben bij de ontwikkeling van zowel de grove als fijne motoriek. Schrijfproblemen komen bij 20% van de kinderen in groep 3 en 4 voor. Onlangs is uit onderzoek gebleken dat schrijfproblemen kunnen worden voorkomen door een adequate ontwikkeling van de fijne motoriek in de kleuterklassen. De fijne motoriek in de kleuterklassen is erg breed, denk hierbij aan: knippen, kleuren, tekenen, verven, prikken, knutselen, voorbereidend schrijfoefeningen en zelfstandig aan – en uitkleden. Ook de grote motoriek bij kinderen verloopt in deze tijd vaker moeizamer vanwege het nieuwe spelen (tablet en gamen). Hierdoor komen kinderen minder tot bewegen en buitenspelen.  Mocht u merken dat uw kind fijn of groot motorische taken lastig vind kunt u altijd contact opnemen om te bespreken of kinderfysiotherapie hierbij als hulpmiddel kan dienen. Ik ben iedere donderdagochtend werkzaam in het kantoor van meester Sjaak. Bij vragen of als u even met mij wilt kennismaken kunt u altijd even aankloppen en ik denk graag met u mee.

Als u mij niet op school treft kunt u mij ook bereiken per mail: m.mol@gczevenkamp.nl